Industriële automatisering van A tot Z

Vertrouw je industrieel automatiseringsproject toe aan EIV. Als elektrotechnisch bedrijf nemen wij de volledige elektrotechnische engineering, de bordenbouw en de elektrotechnische werfuitvoering voor onze rekening. Onder onze coördinatie en verantwoordelijkheid schakelen we gespecialiseerde installatie- of machinebouwers én civiele aannemers in. In nauwe samenwerking met de eindklant vormen we het perfecte team om elk industrieel automatiseringsproject tot een goed einde te brengen.

Wij leggen de complete automatiseringspuzzel

Nood aan een nieuwe industriële installatie of machine? Is je bestaande installatie of machine verouderd en dringt een volledige herziening zich op?

 • Vanaf allereerste conceptontwikkeling
  Schakel EIV in vanaf de allereerste conceptontwikkeling en elektrotechnische engineering tot en met de ingebruikname van de nieuwe of vernieuwde industriële installatie of machine.
  Samen met jou realiseren we het volledige automatiseringsproject en werken we dit tot in de kleinste details uit. Waar nodig schakelen we gespecialiseerde partners in.
  Elke industriële machine of installatie is mogelijk, van een intern transportsysteem tot en met complexe procesinstallaties met continue gravimetrische dosering, batchdosering (op basis van receptuur) of servotechnieken.
 • Zoeken naar concurrentievoordeel
  Dankzij onze technische vakkennis werken we uiterst efficiënte industriële installaties en machines uit die je een concurrentievoordeel opleveren. Wij gaan voor een maximale return on investment.
  We denken maximaal mee met jouw uitdagingen als onderneming en maken de vertaalslag naar innovatieve elektrotechnische oplossingen. Onze no-nonsense professionele aanpak groeide vanuit de praktijkervaring.
 • Samen met vertrouwde partners
  Als elektrotechnisch bedrijf richten we onze volledige expertise op het hart van je nieuwe of vernieuwde industriële installatie of machine: de elektrotechnische aansturing en de softwareprogrammatie.
  Voor het mechanisch gedeelte werken we samen met vertrouwde machine- of installatiebouwers.

Voor de specifieke EX-zonering hebben we ook de juiste aannemer om onze dossiers uit te werken en te certificeren. Voor de civiele werkzaamheden schakelen we de juiste aannemers in. Het volledige project verloopt onder onze coördinatie en supervisie.

Alle elektrotechnische hardware en de bijhorende programmatie

Onze eigen werkzaamheden voor industriële automatisering omvatten de volledige elektrotechnische engineering, het samenstellen van alle stuurborden en de elektrotechnische werfuitvoering.

 • Op vlak van hardware nemen wij de schakelkasten, stuurborden en bedrading, displays, pc’s, bekabeling,… voor onze rekening.
 • Softwarematig verzorgen we de programmatie van de PLC’s, SCADA en HMI in de juiste automatiseringssoftware. Indien gewenst leggen we in alle richtingen datakoppelingen met je MES of ERP-software.

Conceptontwikkeling van nieuwe machines en installaties

Elk project voor industriële automatisering is maatwerk. Ook machine- of installatiebouwers die werken aan een nieuw prototype kunnen rekenen op onze vakkennis. We denken graag proactief met je mee om je eerste ideeën te vertalen naar een werkend concept.

Wij nemen het volledige elektrotechnische luik van je innovatief idee op ons en vertalen dit naar een technisch uitgewerkte en functionerende machine of installatie.

Op zoek naar een partner voor een industrieel automatiseringsproject?

We nodigen je graag uit in ons werkatelier in Gent (Wondelgem).
Hier zie je met eigen ogen hoe wij elk automatiseringsproject aanpakken.

Maak hier je afspraak.