Wij werken het elektrotechnische deel volledig uit

In opdracht van industriële machine- of installatiebouwers of rechtstreeks voor de eindklant staan wij in voor de engineering van elk automatiseringsproject. Wij engineeren zowel nieuwe industriële machines en installaties als verouderde installaties die nood hebben aan een stevige refit.

Alles tot in de kleinste details uitgewerkt

Een industrieel automatiseringsproject kan alleen slagen wanneer het elektrotechnisch gedeelte tot in de kleinste puntjes is voorbereid.

Vooraleer wij starten met de bordenbouw of de werfuitvoering, hebben we alles elektrotechnisch volledig uitgewerkt. Daarbij werken we uiteraard zeer interactief samen met de eindklant en de machine- of installatiebouwer.

Met een doorgedreven elektrotechnische engineering van de industriële installatie of machine streven we maximaal naar efficiëntiewinsten voor de eindklant. Dat geldt ook voor de verbeterde en versnelde service na indienstname. Zo verkort de gebruiker van onze installatie zijn ROI.

De elektrotechnische engineering omvat onder andere volgende facetten:

  • Op basis van het eerste basisconcept voor de nieuwe industriële machine of installatie werken we het complete Process and Instrumentation Diagram (P&ID) uit.
  • We stellen een instrumentatielijst op met een synthese van alle receptoren, actuatoren, motoren,…
  • We werken de complete kabelberekening uit conform de wetgeving en – indien aanwezig – het elektrotechnische lastenboek van de opdracht.
  • Alle elektrotechnische schema’s tekenen we uit in EPLAN P8 (CAE-based).
  • We programmeren de software voor de PLC’s, SCADA, HMI,…
  • Onze engineers volgen tijdens het ontwerpen de AREI-wetgeving en de EMC-richtlijnen in nauw contact met een onafhankelijk keuringsorganisme.
  • Een deel van het takenpakket bestaat er in om bepaalde keuringsdossiers op te liften naar de eisen van KB2012.

Samengevat: we bereiden alles voor om probleemloos te kunnen starten met de softwareontwikkeling, de bordenbouw en de werfuitvoering.

Op zoek naar een gespecialiseerde partner voor elektrotechnische engineering?

We nodigen je graag uit in ons werkatelier in Gent (Wondelgem).
Hier zie je met eigen ogen hoe wij elk automatiseringsproject aanpakken.
Maak hier je afspraak.